Состојба на социјалното претприемништво во Македонија: Давид Алексовски

Давид Алексовски, кој работи како координатор за финансии во Центарот за интеркултурен дијалог, во моментов е вклучен во имплементацијата на проект "SHIFT: кон онлајн и офлајн претприемничка

Прочитај повеќе

Меѓународен ден на мирот: промоција на "The Journey"(Патувањето)

Повеќе од една година ЦИД спроведува проекти со кои им олеснува на меѓународните волонтери да поминуваат време со бегалците во кампот за транзиција Табановце, на македонската граница со Србија. Од

Прочитај повеќе

Повик за локален координатор во Куманово, Крива Паланка и Штип

Дали сакате нов предизвик , нови искуства и исполнување на нови достигнувањата? Дали сакате да организирате и да работите во секогаш добра и весела атмосфера ?Тогаш ,тоа сте вие – дојдете и приклучете

Прочитај повеќе

Бегалци и книги : донација на книги на градскиот плоштад во Куманово

"Книга мора да бидат секирата за замрзнатото море во нас”- Франц КафкаНа 9ти август ние, ЕВС волонтери од ЦИД, организирaвме настан на градскиот плоштад во Куманово, чија цел беше да се соберат книги

Прочитај повеќе

Интервју со Инес: За предизвиците и придобивки да се биде младински работник

Инес Фетерли, нашиот посветен и секогаш весел младински работник, имаше богата година на работа во МултиКулти. Таа е подготвена да преземе нови предизвици и да освои нови височини, секогаш со иста

Прочитај повеќе

Анна Карнас за нејзиното ЕВС искуство во Куманово

Учествував во краткорочен ЕВС во Македонија како дел од проектот "Волонтирање за прифаќање и толеранција". Поминав 3 месеци во Куманово,  град кој се наоѓа во североисточниот дел на Македонија. Мојот

Прочитај повеќе

Повик за ментор на ЕВС волонтери

Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД) отвара нова волонтерска позиција за ментор на ЕВС волонтери.Преложени датуми за работа: септември 2017 - март 2018 г.Ако имате:Одлично познавање на англиски

Прочитај повеќе