BalCAN Change

Центар за интеркултурен дијалог го спроведува проектот BalCAN Change, финансиран од страна на  Регионалната канцеларија за младинска соработка RYCO. Времетраењето на овој проект е од 1-ви мај 2018 до

Прочитај повеќе

Волонтерски искуства

Големиот бегалски бран од 2015/16-та година кој се случи на територијата на Македонија, како транзитна земја на нивната рута, преставува едно големо историско движење на народи какво не видел светот

Прочитај повеќе

Повик за учесници на 7ма Школа против говор на омраза

Центарот за интеркултурен дијалог (ЦИД), со поддршка од Мисијата на ОБСЕ во Скопје, со задоволство распишува Повик за учесници на 7-мата Школа против говор на омраза.Центарот за интеркултурен дијалог

Прочитај повеќе

Планинарење, јазични работилници, уметности: Оваа лето во MultiКулти

Ова лето нашиот младински центар беше мошне зафатен: локалните волонтери работеа на развивање на концептот за младински клубови фокусирани на различни теми  интересни за младите во Куманово, додека

Прочитај повеќе

ЦИД @ EYE2018: Запознајте ги донесувачите на промени

Замислете место каде што 8000 млади луѓе се среќаваат за да дискутираат, дебатираат и да го споделат своето мислење за политички, социјални и културолошки проблематики, и да разговараат со креаторите

Прочитај повеќе

Повик за волонтери за 12 Смотра

Ајде да се забавуваме заедно!Овојпат, ЦИД Ве поканува да се вклучите во волонтерскиот тим на 12та Смотра што се случува во Скребатно, Македонија во период од 14ти до 22ри јули 2018.Рок за пријавување:

Прочитај повеќе

Како да научите француски преку запознавање на културата воедно : француски часови во Куманово

Нашите волонтери од Франција Баптисте Енорманд и Баптисте Гарниер коишто се на 6-месечен проект за волонтирање во нашиот младински центар, решија да одржат часови по француски јазик за локална

Прочитај повеќе

Kokino calling: Интернационален работен камп за зачувување на културното наследство

Дали некогаш сте слушнале за Кокино? Тоа е прекрасно место. Се наоѓа на само 20 километри од Куманово, каде што се наоѓа и нашата канцеларија, Кокино нуди прекрасни погледи и авантуристички

Прочитај повеќе

Мрдни со прст: Младинско вклучување за локални проблеми во Куманово

Центарот за интеркултурен дијалог (ЦИД) започнa со извршување на граѓански иницијативи во партнерство со кампањата за подигање на јавната свест "Мрдни со прст" (MYF).Граѓанската иницијатива “Мрдни со

Прочитај повеќе