Повик за ментор на ЕВС волонтери

Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД) отвара нова волонтерска позиција за ментор на ЕВС волонтери.

Преложени датуми за работа: септември 2017 - март 2018 г.

Ако имате:

  • -- Одлично познавање на англиски јазик;
  • -- Претходно искуство во менторирање (или желба за стекнување со искуство во менторирање);
  • -- Способност за работа со интернационални волонтери и фаислитирање на нивниот личен и професионален развој;
  • -- Флексибилност во однос на променливите потреби на учесниците;
  • -- Способност за придонесување и работење во интеркултурен тим;
  • -- Способност за воспоставување и одржување на ефективни работни односи со луѓе од различни заедници, културни и професионални средини;
  • -- Способност за непристрасност и објективност,

 

Тогаш преземете го повикот и аплицирајте.

Рок за пријавување: 28 август.

Целиот повик и како да се аплицира може да го погледнете тука.