Отвореноста и транспарентноста на локалната самоуправа во нашата општина

Во рамки на Проектот на УСАИД за граѓанско учество Центар за интеркултурен дијалог ЦИДво соработка со Фондацијата Метаморфозис, со задоволство ве поканува на отворена онлајн средба на темаотвореноста и транспарентноста на локалната самоуправа во нашата општина. На овој состанок ќе се дискутираат прелиминарните резултати од мониторингот на отвореноста на општините Куманово и Липково и доколку сте  жител на овие општини, ве покануваме да дадете ваш придонес, и да ги споделите вашите искуства. Вашиот фидбек ни е особено важен!

Средбата е отворена за сите граѓани – жители на општините, но и новинари, граѓански организации, како и претставници на општинската администрација. Почеток: 12:00 часот, 23.09.2020, со вклучување на следниот линк: https://us02web.zoom.us/j/89891821227 or Meeting ID: 898 9182 1227