ЦИД @ EYE2018: Запознајте ги донесувачите на промени

Замислете место каде што 8000 млади луѓе се среќаваат за да дискутираат, дебатираат и да го споделат своето мислење за политички, социјални и културолошки проблематики, и да разговараат со креаторите

Прочитај повеќе

Повик за волонтери за 12 Смотра

Ајде да се забавуваме заедно!Овојпат, ЦИД Ве поканува да се вклучите во волонтерскиот тим на 12та Смотра што се случува во Скребатно, Македонија во период од 14ти до 22ри јули 2018.Рок за пријавување:

Прочитај повеќе

Како да научите француски преку запознавање на културата воедно : француски часови во Куманово

Нашите волонтери од Франција Баптисте Енорманд и Баптисте Гарниер коишто се на 6-месечен проект за волонтирање во нашиот младински центар, решија да одржат часови по француски јазик за локална

Прочитај повеќе

Kokino calling: Интернационален работен камп за зачувување на културното наследство

Дали некогаш сте слушнале за Кокино? Тоа е прекрасно место. Се наоѓа на само 20 километри од Куманово, каде што се наоѓа и нашата канцеларија, Кокино нуди прекрасни погледи и авантуристички

Прочитај повеќе

Мрдни со прст: Младинско вклучување за локални проблеми во Куманово

Центарот за интеркултурен дијалог (ЦИД) започнa со извршување на граѓански иницијативи во партнерство со кампањата за подигање на јавната свест "Мрдни со прст" (MYF).Граѓанската иницијатива “Мрдни со

Прочитај повеќе