За поеколошко Куманово III

За поеколошко Куманово III

Детали за настанот

  • Среда | 1 Ноември, 2017
  • 13:00 - 14:30

Иницијативата Мрдни со прст, заедно со жителите на Куманово, како и сите оние кои сакаат да го направат својот град поубаво и почисто место за живеење, во среда од 13:30 часот по трет пат организираат активност за чистење и разубавување на областа кај Парк "Љуљашке" (меѓу зградите во близина на економското средно училиште).
Разубавувањето токму на оваа област е всушност реакција од страна на совесните средношколци кои се дел од тимот “За поеколошко Куманово” кои пред неколку недели го детектираа овој проблем при случајна прошетка на таа локација во градот на која ѝ е потребно чистење, разубавување и редовно одржување.
Ако сакаш да се приклучиш и ти, регистријај се на овој линк 
https://goo.gl/forms/quztSCNTLDSLaH5p1