Bubble Day Parade Kumanovo

Bubble Day Parade Kumanovo

Детали за настанот

  • Недела | 28 Мај, 2017
  • 12:00 - 16:00
  • Градски плоштад Куманово

На 25ти март со почеток во 11:00 часот во Центар за Култура ,,Трајко Прокопиев“ Куманово ќе се одржи конференцијата ,,Women in code“ која што ќе се состои од два големи дела.

1 дел – мотивациски говори на програмерки кои веќе имаатуспешна кариера во оваа струка а кои потекнуваат од нашето општество. Целта на овој дел е да ги мотивира младите преку приказните на други успешни примери да ги согледаат можностите на оваа професија, важноста која ја има и просторот кој го нуди за натамошно развивање.

2 дел – панел дискусија – Challanges and Opportunities for women in coding.

Ова не е обична конференција- Ова е МултиКулти конференција што значи динамика, забава, музика, жонглери и уште многу други содржини кои ќе ги пропратат мотивациските говори. Дојдете на првиот мотивациски настан од ваков вид во нашиот град!

Линк за регистрација:goo.gl/6Wucvp