Најнови настани

Последни новости

  • Повик за тренери за ЦИД Академија работилници

    Центарот за интеркултурен дијалог ЦИД бара тренери да фасилитираат еднодневни работилници кои ќе се одржат од 29ти Јуни до 15ти Јули Учесници на работилниците се млади лидери од Куманово, Липково и

  • Motiv8: Bussiness thinking - рецепти за успешни бизнис иницијативи

    За #motiv8 авантурата, Мај е месец посветен на бизнис и претприемништво. И на наше изненадување - околу 40 млади луѓе дојдоа во MultiКулти, љубопитни за тоа како светот на бизнисот работи, и што е

  • Граѓанскиот марш за Алепо во MultiКулти на 21 Април, 2017

    За време на мојот волонтерски сервис во Куманово, имав шанса да се запознавам со учесниците на Граѓанскиот марш за Алепo, кога поминаа една ноќ во нашиот центар MultiКулти. Луѓе од многу земји се